Μαγνήσιο για την υγεία των οστών

Όταν σκεφτόμαστε την υγεία των οστών και των αρθρώσεων, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το ασβέστιο, ακολουθούμενο από τη βιταμίνη D. Αυτά τα δύο θρεπτικά συστατικά είναι σίγουρα απαραίτητα, αλλά το μαγνήσιο εμπλέκεται άμεσα στη διατήρηση της υγείας των οστών. Στην πραγματικότητα, το μαγνήσιο είναι ένα θεμελιώδες μέταλλο για τη σύνθεση της βιταμίνης D και κατά συνέπεια για την απορρόφηση του ασβεστίου στο έντερο.

Ιδιαίτερα κατά την εμμηνόπαυση και αργότερα σε μεγαλύτερες ηλικίες, πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει θετική συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης μαγνησίου και της αυξημένης οστικής πυκνότητας. Η σωστή πρόσληψη μαγνησίου μέσω μιας ποικίλης, ισορροπημένης διατροφής και, όταν αυτό δεν είναι αρκετό, με τη χρήση συγκεκριμένων συμπληρωμάτων διατροφής, βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.

Έχει αποδειχθεί ότι η ανεπάρκεια μαγνησίου οδηγεί σε μειωμένη κυτταρική δραστηριότητα για τη σύνθεση νέου οστού. Μακροπρόθεσμα, παρατηρείται προοδευτική μείωση της οστικής πυκνότητας και αύξηση της ευθραυστότητας των οστών.

Γι’ αυτό, συνιστάται πάντα να διασφαλίζεται μια σωστή διατροφή, πλούσια σε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, χωρίς να ξεχνάμε τη σημασία της ενυδάτωσης: η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού είναι απαραίτητη για τη διατήρηση σταθερών επιπέδων μεταλλικών αλάτων στον οργανισμό.

Και όταν η δίαιτα δεν είναι αρκετή ή όταν η απαίτηση πρόσληψης σε μαγνήσιο αυξάνεται, το UltraMag® Oro μπορεί να σας βοηθήσει να συμπληρώσετε την ημερήσια δόση μαγνησίου.

Δύο φακελίσκοι την ημέρα, περιέχουν 100% της ΔΤΑ (Διατροφικής Τιμής Αναφοράς) μαγνησίου και, χάρη στη σουκροσωμική σύνθεσή του, είναι εξαιρετικά βιοδιαθέσιμο για τον οργανισμό, καθιστώντας το μια πολύτιμη πηγή για την κάλυψη της ανεπαρκούς πρόσληψης σε μαγνήσιο και την υποστήριξη της υγείας των οστών.