Αντιμετωπίστε τη Μυϊκή Κόπωση με Μαγνήσιο

Το αίσθημα της μυϊκής κόπωσης μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της δίαιτας χωρίς τη σωστή ποσότητα βιταμινών και μετάλλων, της ανεπαρκούς ανάπαυσης, της έλλειψης σωματικής άσκησης ή της παρατεταμένης και έντονης σωματικής δραστηριότητας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η λήψη συμπληρωμάτων μαγνησίου μπορεί να προσφέρει βελτίωση στη μυϊκή ευεξία και να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας, εξουδετερώνοντας τη μυϊκή κόπωση και αυξάνοντας τα επίπεδα ενέργειας.

Μαγνήσιο, πρωτεϊνική σύνθεση και μυϊκή λειτουργία

Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο με πολλές ιδιότητες και είναι θεμελιώδες για την υγεία ολόκληρου του σώματος. Ειδικά σε περιόδους που το σώμα μας τείνει να καταναλώνει μεγαλύτερες ποσότητες μαγνησίου, είναι σημαντικό να το επαναφέρουμε στα κανονικά του επίπεδα.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζοντας την πρωτεϊνοσύνθεση και τη μυϊκή λειτουργία, το μαγνήσιο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για:

  • Τη διευκόλυνση τη μυϊκής χαλάρωσης

  • Την αποφυγή της εμφάνισης μυϊκών πόνων, κραμπών και ακούσιων συσπάσεων

  • Τη μείωση των συμπτωμάτων της οσφυοϊσχιαλγίας

  • Την ανακούφιση από κράμπες και πόνους που συνδέονται με τον εμμηνορροϊκό κύκλο

  • Τον έλεγχο και τη ρύθμιση των συσπάσεων της μήτρας

Επιπλέον, το μαγνήσιο συμβάλλει στη διατήρηση φυσιολογικών οστών, καθώς δρα άμεσα στη σύνθεση της βιταμίνης D και είναι απαραίτητο στοιχείο για την απορρόφηση του ασβεστίου.

Ο ρόλος του μαγνησίου στον ενεργειακό μεταβολισμό και τις μυϊκές συσπάσεις

Στον ανθρώπινο οργανισμό, η κύρια πηγή ενέργειας είναι η τριφωσφορική αδενοσίνη (ΑΤP). Ωστόσο, δεν μπορεί να παραμείνει ελεύθερη στα κύτταρα, αλλά πρέπει να δημιουργήσει έναν σταθερό χημικό δεσμό: αυτή ακριβώς η λειτουργία εκτελείται από το μαγνήσιο το οποίο, με θετικό φορτίο, συνδέεται με την τριφωσφορική αδενοσίνη και της επιτρέπει να αλληλεπιδρά με τα ένζυμα που εμπλέκονται σε διάφορες κυτταρικές αντιδράσεις.

Μία από τις πιο σημαντικές από αυτές είναι η μυϊκή σύσπαση. Οι σκελετικοί μύες μετατρέπουν τη χημική ενέργεια που παρέχεται από την τριφωσφορική αδενοσίνη σε μηχανική ενέργεια, που στη συνέχεια χρησιμοποιείται για τη συστολή. Σε αυτή την περίπτωση, καθώς συνδέεται με την τριφωσφορική αδενοσίνη, το μαγνήσιο έχει τη θεμελιώδη λειτουργία να παρέχει στους μύες την ενέργεια που απαιτείται για την εκτέλεση αυτής της διαδικασίας. Εκτός από το ότι εμπλέκεται στον κύκλο παραγωγής ενέργειας, το μαγνήσιο επηρεάζει επίσης τη συστολή και χαλάρωση των μυών, μαζί με το ασβέστιο στα μυϊκά κύτταρα.